Tällä kertaa vain tokoiltiin hallivuorolla. Ihan jees, kun ulkonakin oli hieman harmaa ilma. Toby oli levoton ja se olisi pitänyt ottaa paremmin huomioon treeniä suunnitellessa. Minä tyhmä lähin treenaan ihan samalla tavalla kuin treenaisin kotipihassa. Tämä ei toimi Tobylla, jolle halli on vielä vieras paikka. Inkuvinkuparkuporu ja vasten hyppimistä. Siinä kohtaa testattiin jo meikäläisen hermoja. Noo, kyllä se siitä. Tähän treenikertaan mahtui onnistumisia ja epäonnistumisia.

 

Aloitettiin seuraamisilla. Ensi otettiin pelkkiä pysähdyksiä muutama suora pätkä. Sujui hyvin, pysähtyi oikeaan paikkaan joka kerta ja kulki oikealla kohdalla. Tässä ei ihmeempää sanottavaa..

Käännöksiä otettiin L-kuviolla, erikseen (pelkkää vas. tai oik.) ja muutama paikallaan kääntyminen. Vasen on edelleen se vaikea, oikea sujuu. Tänään Toby istahti muutamaan kertaan vasemmalle käännyttäessä, tai ainakin siltä se näytti. Pitää kysyä Päiviltä neuvoja ensi kerralla tokossa. Taikka sitten kokeilla sitä lelun heittoa mitä suositeltiin keväällä kun tokoiltiin ryhmässä. Testataan!

 

Mulla oli näköjään selvä suunnitelma että liikkeestä SEISOMINEN onnistuu ja piste. Ja näköjään tarpeeksi hyvä psyykkaaminen teki tehtävänsä. Toby on hiipinyt monesti, mutta tänään tassut oli kuin naulattu kiinni lattiaan. Varmistin nopean pysähtymisen hihnalla, muutama askel koiran eteen ja paluu niin, että kun yletyi palkkaamaan annoin namin -> käsky odota, yksi askel lähemmäs, palkka -> odota, askel, nami jne… niin kauan että pääsin koiran vierelle. Ihan tuulesta tempasin tämän tyylin, mutta ei kai valitettavaa ole jos tassut kerta pysyivät paikoillaan. Vielä astuessani koiran sivulle, annoin käskyn ja odotutin hetken ennen kuin palkkasin ja vapautin. Eli pysyy paikoillaan vaikka olenkin vieressä. Jes! Tää homma tehtiin kahteen kertaan ja kumpikin onnistui. Wuhuu!

 

Liikkeestä maahanmeno heti perään. Nopea maahanmeno ja pysyi siellä. Lähdin kiertelemään ympäri koiraa, niin pari kertaa Toby nousi kun menin sen taakse. Kolmannella kerralla kävin takaviistossa (suomeks: en ihan suoraan sen takana), palasin palkkaamaan, toiselle puolelle sama juttu, palkka, koko kierros. Nyt pysyi ja tää oli wow! Pallo lensi ja koira meni mukana..

 

Noutokapulan pito ei sujunut samalla tavalla tänään kuin eilen. Mutta uutena juttuna oli se, kun multa putosi kapula lattialle ja Toby nosti sen mun käteen. Samalla tavalla palauttaa pallon. Tuo aina käteen asti ja jos se putoaa mun kädestä, Toby nostaa sen uudelleen. Palkkasin Tobyn tästä kapulan nostosta ja tein saman muutaman kerran uudelleen. Laitoin kapulan lattialle ja Toby nosti sen mun käteen. Ehkä me pikku hiljaa aletaan oppia tuota kapulan pitoa. Tobyhan hakee mielellään kapulaa, mutta ei vielä pidä sitä niin kauaa suussa kuin pitäisi. Eli pitotreeniä vielä tarvitaan + palautusta. Jee, jee!

 

Sitten se ei-niin-onnistunut liike.. Paikalla makuu. Minä tyhmä täällä taas! Kotipihassa voi tehdä vaikka kärrynpyörän ja Toby pysyisi maassa, mutta ei se pysy jos paikka on vieras. En kylläkään tehnyt kärrynpyörää vaan käännyin selin koiraan. Oon tehnyt tätä ennenkin (kotona…), mutta ollut selkä koiraan päin ihan hetken. Nyt venytin aikaa ja kappas, koira tulee vierelle. Ja arvatkaa mitä sitten tein? Saman liikkeen uudelleen ja arvatkaa onnistuiko se? No ei todellakaan :D Mikähän ajatus mulla on ollu mielessä tuolla hetkellä? Ei mikään järin fiksu.. Matkalla kotiin mietin että otan tosi helpon ja lyhyen paikalla makuun kotipihassa. Arvatkaa otinko? Noooo… en. Toby oli jo menossa ovesta sisälle, joten sille kait riitti. Ja niin kyllä mullekin.

 

Sinänsä koulupäivä ei ollut raskas, mutta koko tämä viikko on ollut todella hermoja raastavaa ja sen helposti huomaa omasta käyttäytymisestä ja ajatustoiminnasta. Koiran kanssa treenatessa hermo on melko hyvin levännyt tai on ainakin päänuppi saanut muunlaista ajateltavaa, joten treeni on mennyt ihan levostakin. Niin kauan kun meni hyvin. Jos hermot kiristää, niin pienikin ongelma kohta kasvaa hetkessä aivan kamalan suureksi ja motivaatio on ihan nollassa. Sitten hetken hengähdys ja mietitäänkin jo seuraavaa treenikertaa. Huomenna on agility, mutta saatetaan ehkä jotain pientä tokojuttua ottaa, jos jaksetaan/muistetaan..